Przygotowanie:
Krok 1 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Do naczynia włożyć biały ser i mąkę, drożdże, jajko, sól i pieprz. Zamknąć pokrywę dzbanka, zmiksować ciasto – czas 30 sekund, prędkość 4.
Krok 2 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki wyjąć ciasto do miski, przykryć ściereczką, pozostawić w temperaturze pokojowej na ok. 30 min. Po tym czasie, na patelni z rozgrzanym olejem smażyć niewielkie bliny z obydwu stron na złocisty kolor. Bliny podawać jako danie obiadowe np. z duszonymi grzybami, krewetkami w winnym sosie, innymi sosami.
Na pewno wypróbuję przepis! Mam właśnie sam cook psc 11, więc jestem spokojna 🙂
Trzymamy kciuki 🙂 Proszę się pochwalić jak wypróbuje Pani przepis.