Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Bezy mini

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
8
Czas gotowania:
4 h
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • motylek
Składniki:
  • 7 białek
  • 350 g cukru pudru
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Dodatkowe:
  • piekarnik
  • blacha
  • papier do pieczenia
  • worek cukierniczy
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Robot kuchenny MRK-17
Zobacz więcej
Robot kuchenny Kasia Plus MRK-11
Zobacz więcej
Piekarnik elektryczny MPM-45-BO-20
Zobacz więcej
Wskazówki:

Aby bezy wyszły, dzbanek miksujący i motylek muszą być czyste i suche, a w białku nie mogą znajdować się fragmenty żółtka. 

Przygotowanie:
  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. 
  2. Do czystego i suchego dzbanka miksującego założyć motylek, wlać białka, dodać szczyptę soli. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Ubijać – 4 min./prędkość 4.
  3. Ponownie ubijać – 4 min./prędkość 4. Podczas pracy przez otwór w pokrywie dodawać stopniowo 350 g cukru pudru, 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i 1 łyżkę octu jabłkowego. 
  4. Otworzyć pokrywę dzbanka, zdjąć motylek. Pianę przełożyć do worka cukierniczego i wyciskać małe bezy na przygotowaną blaszkę. 
  5. Piec 5 min w temperaturze 150°C, następnie zmniejszyć temp. do 100°C i piec 2 godz. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić bezę na 1,5 godz., do całkowitego ostygnięcia. 
Udostępnij:
1.7 3 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek