Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Babeczki bananowe

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
10 - 12 babeczek
Czas pieczenia:
30 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 240 g mocno dojrzałych bananów
  • 2 jajka
  • 135 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 25 g ciemnego kakao
  • 5 g proszku do pieczenia
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 80 g mleka
Dodatkowe:
  • 10-12 papilotek do babeczek
  • forma do pieczenia babeczek
Wskazówki:

Uwaga!!! Forma po wyjęciu z piekarnika jest gorąca!!!

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Odważyć 240 g mocno dojrzałych bananów i wbić 2 całe jajka. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wymieszać. Czas 15 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę. Dodać pozostałe składniki, czyli: 135 g mąki pszennej pełnoziarnistej, 25 g ciemnego kakao, 5 g proszku do pieczenia, 20 g oleju rzepakowego i 80 g mleka.
  3. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wymieszać. Czas 40 sekund, prędkość 4.
  4. Zdjąć pokrywę. Formę do pieczenia babeczek wyłożyć papilotkami, a do nich wylewać ciasto do połowy wysokości papilotek.
  5. Piekarnik nagrzać do 180°C, piec babeczki 30 minut.
Udostępnij:
2.3 6 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy