Przepis nadesłany przez: Joanna Szustakiewicz
Dodaj do ulubionych
Favorite

Angielski deser banoffee

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
ok. 25 minut
Liczba porcji:
1
Składniki:
  • 20 dag herbatników
  • 10 dag masła
  • 2 łyżki kakao
  • 1 puszka masy kajmakowej
  • 3-4 banany

Krem

  • 250 g serka mascarpone
  • 250 ml śmietanki tortowej (36%)
  • 2 opakowania cukru waniliowego
Dodatkowe:
  • Tortownica
  • Papier do pieczenia

 

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Mikser z misą obrotową MMR-21Z
Zobacz więcej
Lodówka Side by Side MPM-427-SBS-03/AA
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
  2. Herbatniki (20 dag) pokruszyć i wymieszać z rozpuszczonym masłem (10 dag) oraz połową kakao (1 łyżka). Wyłożyć dno tortownicy, wyrównać.
  3. Wyłożyć masę kajmakową, następnie kilka warstw plasterków banana.
  4. Ubić 250 ml śmietanki tortowej (36%) z serkiem mascarpone (1 opakowanie) i cukrem waniliowym (2 opakowania).
  5. Wyłożyć krem na banany, posypać kakao (1 łyżka).
  6. Schłodzić ok. 4 h.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado