Przepis nadesłany przez: Joanna Szustakiewicz
Dodaj do ulubionych
Favorite

Angielski deser banoffee

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
ok. 25 minut
Liczba porcji:
1
Składniki:
  • 20 dag herbatników
  • 10 dag masła
  • 2 łyżki kakao
  • 1 puszka masy kajmakowej
  • 3-4 banany

Krem

  • 250 g serka mascarpone
  • 250 ml śmietanki tortowej (36%)
  • 2 opakowania cukru waniliowego
Dodatkowe:
  • Tortownica
  • Papier do pieczenia

 

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Mikser z misą obrotową MMR-21Z
Zobacz więcej
Lodówka Side by Side MPM-427-SBS-03/AA
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
  2. Herbatniki (20 dag) pokruszyć i wymieszać z rozpuszczonym masłem (10 dag) oraz połową kakao (1 łyżka). Wyłożyć dno tortownicy, wyrównać.
  3. Wyłożyć masę kajmakową, następnie kilka warstw plasterków banana.
  4. Ubić 250 ml śmietanki tortowej (36%) z serkiem mascarpone (1 opakowanie) i cukrem waniliowym (2 opakowania).
  5. Wyłożyć krem na banany, posypać kakao (1 łyżka).
  6. Schłodzić ok. 4 h.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy