Przygotowanie:
Krok 1 – Przygotować składniki: 60 g sera parmezan pokroić na kawałki ok 1-2 cm, 200 g cukinii pokroić na kawałki ok 2-3cm.
Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć 60 g sera parmezan pokrojonego na kawałki ok 2-3 cm, 50 g blanszowanych migdałów, 20 g świeżych liści bazylii, kawałki cukinii. Wlać 100 g oliwy z oliwek, dodać 0,5 łyżeczki soli (można nieco więcej). Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, zmiksować pesto – czas 1 minuta, prędkość 12.
Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć pesto do innego naczynia.
Krok 4 – Podawać wymieszane z ugotowanym makaronem lub jako dodatek do pieczywa oraz dań mięsnych z ryb i drobiu.
Super, bardzo smaczne i super ekspresowe danie. Zabraklo tylko w przepisie informacji co dokladnie nalezy zrobic z cukinia po jej pokrojeniu.
Pani Natalio, dziękujemy za komentarz i uwagę. Poprawimy przepis 🙂
Dziękujemy za komentarz. Przepis został poprawiony podczas ostatniej aktualizacji 🙂