Przygotowanie:
Krok 1 – Rabarbar umyć, obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki 2-3 cm. Delikatnie obsypać cukrem.
Krok 2 – W dzbanku zainstalować nóż, wsypać cukier i cukier trzcinowy, zmielić – czas 1 minuta, prędkość 8. Otworzyć pokrywę, dodać żółtka i jaja, jogurt oraz olej. Całość miksować – czas 2 minuty, prędkość 5. Otworzyć pokrywę, dosypać mąkę. Dalej miksować – czas 3 minuty, prędkość 5. W międzyczasie przez otwór w pokrywie dodać proszek do pieczenia.
Krok 3 – Przygotować formę do pieczenia – wysmarować ją delikatnie masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Gotową masę przełożyć do formy, pomagając sobie szpatułką. Na cieście, delikatnie upychając, ułożyć kawałki rabarbaru.
Krok 4 – Ciasto wstawić do piekarnika. Piec 45 minut w temperaturze 200°C. Gorące ciasto posypać cukrem pudrem.