Przygotowanie:
Krok 1 – Koperek opłukać, pokroić na mniejsze kawałki (ok. 4-5 cm).
Krok 2 – W naczyniu miksującym założyć nóż. Włożyć masło, zamknąć naczynie pokrywą dzbanka, otworzyć zaślepkę, rozpuścić masło – temperatura 100˚, czas 1 minuta, obroty 1.
Krok 3 – Przez otwór w pokrywie wsypać mąkę, wymieszać – czas 25 sekund, prędkość 1.
Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka. Wlać bulion, dodać sól i pieprz. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, gotować sos – temperatura 100˚, czas 6 minut, obroty 1.
Krok 5 – Przez otwór w pokrywie wlać śmietankę, wymieszać – czas 15 sekund, obroty 3.
Krok 6 – Otworzyć pokrywę dzbanka, wsypać koperek, zamknąć pokrywę, zmiksować sos – czas 12 sekund, prędkość 8.