Przygotowanie:
Krok 1 – Żółtka oddzielić od białek.
Krok 2 – W urządzeniu miksującym założyć nóż. Wlać mleko, dodać mąkę, żółtka, cukier, proszek do pieczenia i olej. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Wymieszać ciasto – czas 20 sekund, prędkość 4.
Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, przelać ciasto do innego naczynia. Pojemnik i nóż dokładnie umyć, osuszyć.
Krok 4 – W pojemniku założyć nóż i motylek, wlać białka jak i ubić – czas 2 minuty, prędkość 4.
Krok 5 – Przez otwór w pokrywie powoli wlewać ciasto do piany – czas 40 sekund, prędkość 2.
Krok 6 – Ciasto wylewać porcjami do gofrownicy, smażyć gofry kilka minut zgodnie z instrukcją urządzenia.