Przygotowanie:
Krok 1 – W naczyniu miksującym założyć nóż, wsypać mielone migdały, dodać cukier puder, proszek do pieczenia, białka jaj oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną . Zamknąć pokrywę dzbanka, wymieszać masę – czas 20 sekund, prędkość 4.
Krok 2 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zgarnąć masę ze ścianek naczynia, mieszać ponownie – czas 20 sekund, prędkość 4.
Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki wyjąć masę do innego naczynia.
Krok 4 – Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego (lub mniejsze wg uznania), układać na blaszce w niewielkich odstępach, lekko je spłaszczyć wilgotnymi rękoma lub np. łyżką. Ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180˚C z termoobiegiem i piec przez około 15 minut, aż będą lekko brązowe. Wyjąć z piekarnika, chwilę przestudzić, zdjąć z blachy.