Z białej czekolady wyciśnij esy floresy do silikonowej foremki.
1 szt. mlecznej czekolady przelej do foremki na spód i boki wgłębień foremki.
Wstaw foremkę z czekoladą do zamrażalnika.
Przygotowanie ciasta filo lub ciasta kataifi: podziel ciasto na 2 części (1 część ciasta użyjesz teraz a 2 część schowaj do zamrażalnika na zapas). Jeśli używasz ciasto filo: pokrój ciasto na drobne paseczki i wrzuć na patelnię. Jeśli używasz ciasta kataifi: pokrój ciasto na kawałki i rozkrusz nitki na patelnię.
Do ciasta na patelni dodaj ok. 50 g masła, usmaż ciasto na złoty kolor, mieszaj i smaż do uzyskania chrupkiego ciasta.
Usmażone ciasto przełóż do miski lub pomiń ten krok. Do ciasta dodaj 300 g kremu pistacjowego i dokładnie wymieszaj ciasto z kremem.
Wyjmij z zamrażalnika foremkę z czekoladą, następnie wyłóż do niej ciasto z kremem pistacjowym, wyrównaj, dociśnij łyżką masę.
Rozpuszczoną czekoladę mleczną wylej do foremki, wyrównaj, wstaw do zamrażalnika.
Czekolada będzie gotowa do spożycia po ok. 30 minutach od schłodzenia.
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.