Przygotowanie:
Krok 1 – Jaja i ½ szklanki cukru zmiksować na parze; powstałą masę pozostawić do ostygnięcia mieszając co chwila.
Krok 2 – Do chłodnej już masy stopniowo dodawać przesianą mąkę.
Krok 3 – Całość wylać do wysmarowanej masłem tortownicy i piec przez ok. 30 min w temperaturze 180°C.
Krok 4 – Galaretki agrestowe rozpuścić w 400 ml gorącej wody, ostudzić. Oddzielnie przygotować galaretkę truskawkową zgodnie z przepisem na opakowaniu, odstawić do ostygnięcia.
Krok 5 – Masło ubić mikserem z pozostałym cukrem na puszystą masę, dodać obrane i pokrojone w plasterki banany.
Krok 6 – Ponownie miksować, powoli dodając przestudzoną galaretkę agrestową.
Krok 7 – Masę wylać na ciasto biszkoptowe, po zastygnięciu udekorować bananami i zalać tężejącą galaretką truskawkową. Ciasto schłodzić w lodówce.
Niestety ciasto należy do wyjątkowo nieudanych, bardzo dziwnie smakuje. Nie polecam.
Dziękujemy za komentarz. Poprosimy o doprecyzowanie, dlaczego wg Pani ciasto smakowało dziwnie? Pozdrawiamy serdecznie 🙂