• 1 kg schabu bez kości
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 1 łyżeczka tymianku
• sól, pieprz
• 2 kg kiszonej kapusty
• 0,5 kg kiełbasy (pokrojonej na kawałki ok. 7cm)
• 1 łyżeczka majeranku
Krok 1 – Schab posmarować oliwą, tymiankiem, majerankiem, doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do brytfanny i opiekać w piekarniku przez około 10 minut aż będzie miejscami lekko przyrumieniony. Krok 2 – Następnie 1 kg kiszonej kapusty włożyć do misy wolnowaru, pieczeń ułożyć w środku a kawałki kiełbasy ułożyć dookoła niej. Przykryć całość pozostałą kapustą. Podlać produkty jedną szklanką wody lub bulionu. Krok 3 – Wolnowar ustawić w tryb „HIGH” i gotować przez 6 godzin. Podawać na gorąco.
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.