Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Zupa krem z warzyw

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
4-5
Czas gotowania:
35 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 600 g mieszanki mrożonych warzyw z kalafiora, brokuła i marchewki
  • 350 g ziemniaków
  • 900 g bulionu drobiowego
  • 2 łyżki śmietany 30%
  • opcjonalnie do doprawienia sól i pieprz czarny mielony
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Wskazówki:

Uwaga! Temperatura w naczyniu miksującym jest bardzo wysoka i należy odczekać trochę
zanim zupa zostanie zblendowana na krem.

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Wsypać 600 g mieszanki mrożonych warzyw
    (kalafior, brokuł, marchewka). Dodać pokrojone w małą kostkę 350 g ziemniaków. Wlać 850 g bulionu drobiowego.
  2. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować zupę. Temperatura 100°C, czas 35 minut, prędkość 1.
  3. Zdjąć pokrywę, w razie potrzeby doprawić do smaku zupę według upodobań.
  4. Pozostałe 50 g śmietany 30% wymieszać z pół szklanki odlanej z naczynia miksującego zupy. Następnie całość wlać do naczynia z zupą. Odczekać około 15 minut, aż temperatura w naczyniu opadnie.
  5. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Zupę blendować na gładki krem. Czas 3 minuty,
    prędkość 5.
  6. Gotową zupę krem przelewać na talerze.
Udostępnij:
4.7 3 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy