Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Zupa krem z warzyw

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
4-5
Czas gotowania:
35 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 600 g mieszanki mrożonych warzyw z kalafiora, brokuła i marchewki
  • 350 g ziemniaków
  • 900 g bulionu drobiowego
  • 2 łyżki śmietany 30%
  • opcjonalnie do doprawienia sól i pieprz czarny mielony
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Wskazówki:

Uwaga! Temperatura w naczyniu miksującym jest bardzo wysoka i należy odczekać trochę
zanim zupa zostanie zblendowana na krem.

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Wsypać 600 g mieszanki mrożonych warzyw
    (kalafior, brokuł, marchewka). Dodać pokrojone w małą kostkę 350 g ziemniaków. Wlać 850 g bulionu drobiowego.
  2. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować zupę. Temperatura 100°C, czas 35 minut, prędkość 1.
  3. Zdjąć pokrywę, w razie potrzeby doprawić do smaku zupę według upodobań.
  4. Pozostałe 50 g śmietany 30% wymieszać z pół szklanki odlanej z naczynia miksującego zupy. Następnie całość wlać do naczynia z zupą. Odczekać około 15 minut, aż temperatura w naczyniu opadnie.
  5. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Zupę blendować na gładki krem. Czas 3 minuty,
    prędkość 5.
  6. Gotową zupę krem przelewać na talerze.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado