Przygotowanie:
1. Makaron ugotuj wg wskazówek producenta.
2. W garnku zamontuj nóż i dodaj 150 g cebuli pokrojonej na mniejsze kawałki. Wybierz automatyczny program – Siekanie 10 sekund, prędkość 6.
3. Nóż zamień na mieszadło. Dodaj 40 g oleju. Smaż 5 minut temp. 100°C, prędkość 1 z otwartą zaślepką.
5. W czasie smażenia cebuli pokrój 400 g mięsa z kurczaka w kostkę. Po zakończeniu etapu smażenia otwórz pokrywę dzbanka i wrzuć mięso do cebuli.
6. Mięso smaż 10 minut, temperatura 100°C, prędkość 1 z otwartą zaślepką.
7. Szklankę mleka wymieszaj z 2 łyżkami mąki pszennej na jednolitą masę. Dodaj przyprawy: sól, pieprz, wegetę (wg uznania). Masę wlej przez mały otwór w pokrywie.
8. Smaż dodatkowo 5 minut i dodaj 50 g śmietany.
9. Przygotowany sos wyłóż na makaron spaghetti.