Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Lukier do dekorowania ciast

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
8
Czas gotowania:
20 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 200g cukru pudru
  • 1 łyżka (15g) ciepłej wody
  • Kilka kropli soku z cytryny
Przygotowanie:
  1. Przygotować lukier: Do naczynia miksującego włożyć nóż, wsypać 200g przesianego cukru pudru. Dodać  1 pełną łyżkę ciepłej wody i  kilka kropli soku z cytryny. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, wymieszać lukier – czas 30 sekund, prędkość  3.
  2. Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć lukier do innego naczynia. Przechowywać szczelnie zamknięty.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy