Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Jogurtowe ciasto z owocami

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15
Liczba porcji:
keksówka długości 30 cm
Czas pieczenia:
45
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • motylek
Składniki:
  • forma keksowa o długości 30 cm
  • 280 g mąki pszennej
  • 150 g cukru
  • 15 g proszku do pieczenia
  • 30 g oleju
  • 270 g jogurtu naturalnego
  • 3 jajka
  • 200-250 g dowolnych owoców (maliny, truskawki, borówki, jagody, brzoskwinie, jabłka…)
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Wskazówki:

Uważaj- blacha po wyjęciu piekarniku jest gorąca!!!

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować motylek. Białka 3 jaj oddzielić od żółtek. 3 białka wlać do naczynia. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ubić białka na sztywną pianę. Czas 5 minut, prędkość 4.
  2. Zdjąć pokrywę, ubite na pianę białka przełożyć przy pomocy silikonowej łopatki delikatnie do osobnej miseczki.
  3. W naczyniu miksującym ponownie zamontować motylek. Wlać 3 żółtka, wsypać 150 g cukru. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, utrzeć masę jajeczną. Czas 2 minuty, prędkość 4.
  4. Zdjąć pokrywę, wlać 30 g oleju i dodać 270 g jogurtu naturalnego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wymieszać wszystko. Czas 30 sekund, prędkość 4.
  5. Zdjąć pokrywę, wsypać 280 g mąki pszennej i 15 g proszku do pieczenia. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, połączyć ze sobą wszystkie składniki. Czas 1 minuta, prędkość 4.
  6. Zdjąć pokrywę, wyjąć motylek z naczynia. Do ciasta dodać ubitą wcześniej pianę z białek. Przy pomocy silikonowej łopatki delikatnie wmieszać pianę w ciasto.
  7. Formę keksówkę o długości 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do foremki wylać ciasto. Na wierzch rozsypać 200-250 g dowolnych owoców.
  8. Piekarnik nagrzać do 170°C, piec ciasto około 45 minut.
  9. Ciasto jogurtowe po przestudzeniu można po wierzchu posypać cukrem pudrem.
Udostępnij:
4.5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek