Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Jogurtowe ciasto z owocami

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15
Liczba porcji:
keksówka długości 30 cm
Czas pieczenia:
45
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • motylek
Składniki:
  • forma keksowa o długości 30 cm
  • 280 g mąki pszennej
  • 150 g cukru
  • 15 g proszku do pieczenia
  • 30 g oleju
  • 270 g jogurtu naturalnego
  • 3 jajka
  • 200-250 g dowolnych owoców (maliny, truskawki, borówki, jagody, brzoskwinie, jabłka…)
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Wskazówki:

Uważaj- blacha po wyjęciu piekarniku jest gorąca!!!

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować motylek. Białka 3 jaj oddzielić od żółtek. 3 białka wlać do naczynia. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ubić białka na sztywną pianę. Czas 5 minut, prędkość 4.
  2. Zdjąć pokrywę, ubite na pianę białka przełożyć przy pomocy silikonowej łopatki delikatnie do osobnej miseczki.
  3. W naczyniu miksującym ponownie zamontować motylek. Wlać 3 żółtka, wsypać 150 g cukru. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, utrzeć masę jajeczną. Czas 2 minuty, prędkość 4.
  4. Zdjąć pokrywę, wlać 30 g oleju i dodać 270 g jogurtu naturalnego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wymieszać wszystko. Czas 30 sekund, prędkość 4.
  5. Zdjąć pokrywę, wsypać 280 g mąki pszennej i 15 g proszku do pieczenia. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, połączyć ze sobą wszystkie składniki. Czas 1 minuta, prędkość 4.
  6. Zdjąć pokrywę, wyjąć motylek z naczynia. Do ciasta dodać ubitą wcześniej pianę z białek. Przy pomocy silikonowej łopatki delikatnie wmieszać pianę w ciasto.
  7. Formę keksówkę o długości 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do foremki wylać ciasto. Na wierzch rozsypać 200-250 g dowolnych owoców.
  8. Piekarnik nagrzać do 170°C, piec ciasto około 45 minut.
  9. Ciasto jogurtowe po przestudzeniu można po wierzchu posypać cukrem pudrem.
Udostępnij:
4.5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy