Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Gulasz z polędwicy wieprzowej z cukinią

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
4-5
Czas gotowania:
40 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 500 g polędwicy wieprzowej
  • 150 g cukinii
  • 60 g cebuli
  • 70 g czerwonej papryki
  • 100 g marchewki
  • 250 g wody
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 20 g musztardy sarepskiej
  • 5 g soli
  • 5 g słodkiej mielonej papryki
  • szczypta czarnego mielonego pieprzu
  • szczypta czosnku granulowanego
  • 50 g oleju
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

1. Opcjonalnie można gulasz po zakończonym gotowaniu zagęścić łyżką mąki pszennej wymieszanej w pół szklanki wody.

2. Taki gulasz doskonale smakuje podany z ryżem, kluskami, ziemniakami czy kaszą.

Przygotowanie:
  1. 500 g polędwicy wieprzowej pokroić w kostkę.
  2. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Odważyć 60 g cebuli. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, cebulę posiekać. Czas 5 sekund, prędkość 5.
  3. Zdjąć pokrywę. Wyjąć nóż, założyć mieszadło. Wlać 50 g oleju. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, podsmażyć cebulę. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
    4.Zdjąć pokrywę, dodać pokrojone w kostkę 500 g polędwicy wieprzowej. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 6 minut, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę, dodać pokrojone kostkę 100 g marchewki i 70 g czerwonej papryki. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę. Dodać 250 g wody, 30 g koncentratu pomidorowego, 20 g musztardy sarepskiej oraz wsypać przyprawy: 5 g soli, 5 g słodkiej mielonej papryki, szczyptę czarnego mielonego pieprzu, szczyptę czosnku granulowanego.
  6. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wszystko razem gotować. Temperatura 100°C, czas 15 minut, prędkość 1.
  7. Zdjąć pokrywę. Dodać pokrojone w półplasterki 150 g cukinii. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ponownie gotować gulasz. Temperatura 100°C, czas 10 minut, prędkość 1.
Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką